2015-10-26 14:44:49• hírek • Szatmár.ro

Decemberben adják át a felújított iskolaépületet

A Regionális Operatív Program keretében szinte újjászületett a 10-es Számú Általános Iskola. Kívül-belül felújították a több mint ötven éves iskolaépületet, a decemberi átadásig pedig még folytatódik a munka. Hétfőn lebontották az iskola kerítését, szépítenek a főbejárat előtti parkon, járdákat is öntenek az iskolaudvaron.

Irigylésre méltó helyzetben van a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola. Az elmúlt időszakban a Regionális Operatív Programból biztosított támogatásnak köszönhetően újjászületett a patinás, nagy elismertségnek örvendő oktatási intézmény. A felújítás gondolata persze nem újkeletű, 2010-ben már kész volt a renoválásról szóló megvalósíthatási tanulmány.

Kívül-belül felújították az épületet, kicserélték a teljes elektromos és vízhálózatot is. Kicserélték a fűtőtesteket, új, jól szigetelőkre cserélték a nyílászárókat. Minden osztályterembe került videoprojektor, na meg kétféle tábla. Újabb térfigyelőrendszert építettek ki az iskolában és minden helyiségbe került egy-egy hangszóró, így hamarosan megkezdheti a sugárzást a sulirádió. Felújították az intézmény tetőszerkezetét és a tornatermet is.

"A projektből még maradt némi pénz, ebből új kerítése lesz az iskolának, szebb lesz a főbejáratnál található park, térköveket helyezünk le és ösvényeket fogunk leaszfaltozni" - magyarázza Szász Piroska, a tanintézmény vezetője. És valóban, hétfőn az iskola munkásai javában dolgoztak a kerítés felszámolásán - hamarosan újat állítanak annak helyébe.

A napokban az a megtiszteltetés érte az iskolát, hogy a Babes-Bolyai Tudományegyetem gyakorló-iskolai rangra emelte. Ez azt jelenti, hogy a 10-es Számú Általános Iskolában fognak gyakorlatozni a BBTE szatmárnémeti kihelyezett tagozatán tanuló óvó- és tanítóképzősök.

Az iskolába egyébként most összesen 661 diák jár, kétharmaduk magyar tagozaton tanul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: